Back to All Events

Nordisk Lyd: Trondheimsreisen

  • Molkenburet Thorvald Meyers gate 7 Oslo, Oslo Norway (map)

"TRONDHEIMSREISEN" av Magnus Skatvold, produsert av Dag Hoel og Spætt Film, er en kjærlig og kompleks filmfortelling om hvordan det har vært å være innbygger i Norges tredje største og mest bebartede by gjennom de siste 100 årene. Bestående utelukkende av arkivmateriale fra offentlige og privat arkiv, er filmen et nært møte med trondhjemmernes hverdag, arbeidsliv, fest, studietid, krig, vekst og en evig kamp både for og imot modernisering hele århundret.


Så godt som alt bildemateriale brukt i filmen kom uten originallyd. Ambolt Audio fikk det spennende oppdraget å lydlegge hvert eneste sekund, med fortellergrep og en detaljrikdom man stort sett forbinder med spillefilm. Et slikt arbeid fører med seg en rekke spørsmål og utfordringer: Hvordan skal et liten lydteam rekke over et så omfattende arbeid? Hvordan finner man lyder som dekker over 100 års utvikling? Hvordan forholder man seg lydlig til stadige tidshopp og kronolgiske kromspring?


I seminaret om «Trondheimsreisen" vil Ambolt Audio fortelle om og vise fram hvordan de har jobbet i dette delvis uutforskede området innen lyddesign for dokumentarfilm. Alt fra overordnede drøftinger omkring etikk vs estetikk til små detaljer fra dubbing, musikkopptak og 7.1-miksing vil til sammen gi et innblikk i hvordan det har vært å jobbe på et filmprosjekt utenom det vanlige.

 
sto2018023_trondheimsreisen_packshot.jpg
 

Om foredragsholderne

AUDUN RØSTAD: Daglig leder og partner. Bachelor i musikkteknologi fra NTNU. Audun er en mann av mange talenter, og utover arbeidet som lyddesigner og musiker i Ambolt Audio, er han snart å se i sin første hovedrolle på sølvlerret i dokumentarfilmen "Nasi Padang - A Viral Adventure», om hans elleville eventyr som popstjerne i Indonesia.

JØRGEN MEYER: Partner. Bachelor i musikkvitenskap fra NTNU. Jørgen stiftet Ambolt Audio sammen med Audun for ti år siden, og er selskapets trubadur og technerd. Når han ikke sitter begravd i iZotope RX eller et gammelt trampeorgel, er han gjerne på turné med et av sine mange bandprosjekter i inn- og utland.

GEIR DØHLIE GJERDSJØ: Driver Oslo-avdelingen. Master i musikkteknologi fra NTNU. Geir var Ambolt Audios første permanente ansettelse i 2015, et stort skritt for selskapet. Han trives like godt ute på sett som han gjør trygt inne i studio, men hans inderligste lidenskap ligger besynderlig nok innen korsang.

Indgang: 150,-
Indgang + Medlemskap: 200,-

Earlier Event: September 13
Ultima Oslo Contemporary Music Festival
Later Event: January 5
Lav mic placement workshop 2019